Paneldiscussie met Sybilla Dekker op de jaarlijkse Toogdag voor de Wadden

12-07-2024
161 keer bekeken

Sybilla Dekker sloot in haar rol als voorzitter van het Noordzeeoverleg op maandag 1 juli aan bij een paneldiscussie die onderdeel uitmaakte van de jaarlijkse Toogdag voor de Wadden.

Deze dag staat in het teken van actuele vraagstukken rond het Waddengebied en wordt georganiseerd door het Omgevingsberaad Waddengebied en het Waddenfonds. De conferentie vond dit jaar plaats in de Friese gemeente Holwert. Het thema van de dag was ‘Niet wachten op hoog water’, en dit was ook het startpunt voor het panelgesprek.

Sybilla Dekker deelde in het gesprek de raakvlakken tussen samenwerking in het Noordzeeoverleg en samenwerking in het Waddengebied. Ook deelde haar ervaring met de geïntegreerde aanpak het Noordzeeoverleg:

‘Er is al ontzettend veel kennis, laten we daar gebruik van maken en tegelijkertijd de verschillende opgaven integreren in verenigd bestuur. Door alle belanghebbenden aan tafel te brengen kun je stap voor stap verder komen door samen te werken, adviezen te formuleren voor bestuurders en betrokken te blijven bij de uitvoering van beleid.’

Andere deelnemers aan de paneldiscussie waren gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Rosan Kocken, gedeputeerde van de provincie Friesland Matthijs de Vries, gedeputeerde van de provincie Groningen Susan Top, en Annette van Velde, bestuurslid Waterschap Noorderzijlvest.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen